Moderator

Kontakta oss för att boka en moderator!

  Moderator eller konferencier?
  Vi hjälper dig att reda ut begreppen!

  Moderator eller konferencier? Det är inte alla gånger helt lätt att veta vilket det är som du egentligen behöver. Låt oss därför börja med att reda ut begreppen för att hjälpa dig avgöra vad och vem det är som du egentligen behöver.

  Vad gör egentligen en moderator?

  • En moderator är länken mellan arrangören, talarna och publiken. Vid ett seminarium eller en konferens så skall moderatorn se till att syftet med arrangemanget är tydligt och att målen uppnås - oavsett om det gäller ett specifikt budskap som skall kommuniceras, ny kunskap som skall läras ut eller en teamkänsla som skall skapas.
  • Det gäller också för moderatorn att göra det på ett intressant sätt – att skapa rätt energi i rummet och se till att deltagarnas intresse bibehålls genom hela konferensen. Och, inte att förglömma, helst också se till att publiken har kul under tiden.
  • Moderatorerna leder olika typer av olika former av samtal och diskussioner under konferensen och ser till att dessa hålls lugna och sakliga.
  • Moderatorn ser till att deltagarna i paneldiskussioner involveras, lyfter fram talarna och kan hjälpa till med att styra upp samtalen/diskussionerna genom att ställa frågor till deltagarna i paneldiskussioner och se till att alla får tillfälle att prata.

  Vad gör egentligen en konferencier?

  • En konferencier är oftast mer lik en programledare och presenterar något för en publik. Det kan t.ex. vara under större konferenser eller musikframträdande. Ibland kan en konferencier då kallas värd – eller värdinna – istället.
  • Konferenciererna för konferensen framåt och ser till att hålla publiken i rätt sinnesstämning. Din konferencier ser även till att publiken känner sig välkomna och får relevant information samt att olika hålltider för t.ex. olika programpunkter såsom föreläsningar, paneldiskussioner, lunch, kaffe, etc, följs.
  • För en konferencier så handlar det mer om att presentera medverkande i konferensen än att leda några diskussioner. Hur detta uppdrag bäst skall skall genomföras bestäms mellan arrangören och konferenciern. Självfallet så behöver en konferencier också vara väl insatt i ämnet för konferensen så att presentationerna sker på ett korrekt och professionellt sätt. Men det är lika viktigt, om det är lämpligt, att det se till att det sker på ett roligt och intresseväckande sätt.

  Vad behöver du till ditt event?
  En moderator eller konferencier?

  En konferenciers jobb är, eller anses ofta vara något ”lättare” än en moderators mer kunskapsintensiva uppdrag. Detta då det i regel inte krävs lika mycket kunskap i ämnet eller att man behöver vara lika påläst inom ämnet.

  På din konferens eller ditt event så behöver du oftast antingen en moderator eller en konferencier. Men ibland så kan du faktiskt komma att behöva både och. Konferenciern tar då hand om själva presentationerna och för att leda konferensen framåt medan moderatorn tar hand om paneldiskussionerna. Det blir då också litet mer variation för publiken, speciellt om det är en lång och intensiv dag.

  När t.ex. flera olika, komplicerade ämnen skall diskuteras på en konferensen så behöver du kanske flera olika moderatorer som är väl instta inom sina olika områden samt en konferencier som kan presentera alla olika ämnen på ett kompetent sätt och leda konferensen.

  Allt hänger på hur programmet är utformat, så tänk noga igenom detaljerna noga för att avgöra vilken moderator/vilka moderatorer som du kommer att behöva.

  • Vilka frågor eller ämnen skall diskuteras på scenen?
  • Vilka grundkunskaper behöver moderatorn ha inom ämnet/området?
  • Skall det t.ex. hållas en eller flera paneldebatter?
  • Kommer en moderator att kunna leda samtliga paneldiskussioner eller behövs det flera moderatorer med vitt skilda kompetensområden?
  • Hur många deltagare skall det vara i panelen/de olika panelerna?

  Här på Swedish Wealth Institute så har vi har såväl moderatorer som konferencierer så oavsett vilket du än behöver så kan vi hjälpa dig att finna rätt person för ditt event. Eller rätt personer.

   

   

  Söker du moderator i absolut världsklass till ditt event?

  Vi här på Swedish Wealth Institute har engagerat en rad namnkunniga, internationellt ansedda moderatorer med ensamrätt för Sverige. Så när du vill boka en moderator till ditt event, din kickoff eller din konferens, så har du definitivt kommit rätt.

  Vi hjälper dig att finna rätt moderator till ditt event. Vi har ett stort och djupgående engagemang, är lyhörda och har såväl kunskapen som erfarenheten, och vi ger dig snabb service. Låt oss hjälpa dig hitta rätt moderator till ditt nästa evenemang.

  Ska du hålla ett event och behöver en moderator?

  Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att finna rätt moderator.

  top